over ons

Benieuwd wie Marcel Sprangers nu eigenlijk is?

Lees dan hieronder verder …

marcel sprangers

Start van Sprangers Metselwerk en Meer

Na mijn diploma behaald te hebben op de LTS in Geertruidenberg heb ik er daar nog een 5e jaar achteraan geplakt met specialisatie Metselen. Na dit jaar ben ik meteen gaan werken. Ik was toen 17 jaar oud. Mijn vader reed destijd een “auto met werkvolk” zoals dat werd genoemd, en ik kon bij hem mee in de auto naar de bouw en heb zo in de praktijk het metselen echt goed geleerd van mijn vader Piet en mijn collega’s. Helaas werd mijn vader vrij snel hierna al ernstig ziek en nam ik daarom zijn rol als bestuurder van de auto over. Jarenlang ben ik met collega’s naar verschilende bouwplaatsen gereden om te metselen. Vooral in het westen van Nederland, zoals in Rotterdam en Den Haag hebben wij veel grote gebouwen gemaakt. Hier heb ik heel erg veel ervaring bij opgedaan, en vooral geleerd om kwaliteit te leveren maar ook om het tempo hoog te houden. Inmiddels was ik ook voorman geworden en stuurde zo alle metselaars aan op de bouw waar we op dat moment bezig waren.

Diverse jaren later ben ik van meewerkend voorman naar uitvoerder van een groot metselbedrijf gegaan.

Hierbij gaf ik leiding aan al het uitvoerend personeel op meerdere bouwplaatsen tegelijk, dus de metselaars en de oppermannen. Ook huurden we nog veel extra personeel in. Ik was verantwoordelijk voor de planning, het overleg met de andere uitvoerders en opdrachtgevers, maar uiteraard ook voor de kwaliteit en de productie. Een drukke en hectische baan, maar wel eentje die ik met veel plezier zo’n 8 jaar heb uitgevoerd. Ik heb hier enorm veel ervaring opgedaan, en ook veel mensen binnen de bouwwereld leren kennen.

Maar toch had ik nog 1 droom: voor mezelf beginnen! Sinds 1 januari 2012 werk ik met veel plezier als zelfstandige in de bouw, met mijn eigen bedrijf Sprangers Metselwerk en Meer.

Dit was al lange tijd een wens van me, en ik ben nog steeds erg blij dat ik destijds de stap gezet heb om dit ook werkelijkheid te laten worden. Het geeft namelijk heel veel voldoening om samen met de klant te gaan bekijken hoe je hun nieuwbouw- of verbouwplannen zo goed mogelijk vorm kan geven, en te zien dat klanten jarenlang plezier hebben van hetgeen ik gemaakt heb voor hen. Het werk wat ik doe is erg afwisselend, de ene keer ben ik aan het metselen en de andere keer ben ik bezig met het tegelwerk van een badkamer bijvoorbeeld.

Per 1 september 2020 is mijn neefje Jop Sprangers bij mij in dienst gekomen als leerling. Ik ga hem het vakmanschap bijbrengen wat ik weer van mijn vader geleerd heb. Ook werk ik veel samen met andere zelfstandigen, dit zijn allemaal collega’s die ik al jaren ken en waarvan ik weet dat zij ook kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Hierdoor is het mogelijk om ook grotere projecten aan te nemen.

Door mijn inmiddels bijna 30 jaar ervaring in de bouw binnen verschillende functies, het volgen van veel cursussen gericht op kwaliteit, vakmanschap en veiligheid, kan ik gaan voor hoge kwaliteit voor mijn klanten.

Ondertussen zit ik ook privé niet bepaald stil…Samen met mijn vrouw Linda heb ik 2 huizen gebouwd waar we met veel plezier gewoond hebben. Hierbij nam ik niet alleen het metselwerk voor mijn rekening maar pakte ik ook alle andere klussen aan, zoals het timmerwerk en het maken van de badkamer etc. In het najaar van 2020 hebben we net de bouw van ons 3e huis afgerond, waar we hopelijk nog lange tijd samen met onze 2 dochters en 2 hondjes kunnen wonen.

 

 

waarom sprangers metselwerk?

persoonlijke aandacht

Bouwwerkzaamheden zijn veelal maatwerk, daarom is goed contact met de klant een belangrijke voorwaarde voor een succesvol project.

vakmanschap

Vakmanschap staat bij ons centraal! Door een ervaring van inmiddels bijna 30 jaar  zijn wij gespecialiseerd in zowel nieuwbouw als verbouw.

kwaliteit

Wij bieden u deskundig advies, vakmanschap, strakke planning, heldere prijzen, flexibiliteit en 1 aanspreekpunt. Wij gaan alleen voor hoge kwaliteit!

SOCIAL MEDIA

CONTACTGEGEVENS

Sprangers Metselwerk en Meer | Marcel Sprangers

info@sprangersmetselwerk.nl

(+31) 06 - 12219572

KvK: 54223679
Btw nr: NL001784762.B27

Algemene voowaarden

Privacyverklaring